Somogy Vármegyei Könnyűzenei Tehetséggondozó Találkozó Felhívás

A Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nonprofit Kft. könnyűzenei tehetséggondozó találkozóra hívja a Somogy vármegyében működő könnyűzenei csoportokat, szólistákat.

A találkozó célja, hogy felkutassa a vármegyében működő amatőr könnyűzenei előadókat, számukra bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget biztosítson, illetve biztosítsa a somogyi zenekarok bekapcsolódását az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó Programba.

A találkozó helyszíne: K Központ, Kaposvár (Kossuth l. u. 1-9.)

A találkozó időpontja: 2024. október 26.

Programterve:

08.30-tól beérkezés, regisztráció

10.00-13.00 és 14.00-17.00 Zenekarok bemutatkozása

13.00-14.00 Szünet

17.00 Zsűri tanácskozása

 

Nevezési feltételek:

  • A találkozón műfaji megkötés nélkül vehetnek részt amatőr könnyűzenei csoportok, szóló vagy duó produkciók.
  • Nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok).
  • Nem fogadhatjuk el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak.
  • A jelentkezés felső korhatára 35 év (zenekarok esetében az átlagéletkor nem haladhatja meg a 35 évet).
  • Jelentkezni csak saját szerzeményekkel lehet, melyeknek nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése (3 dal, max. 15 perc időtartamban).
  • Legalább egy dalnak magyar nyelvűnek kell lennie.

A nevezés a mellékelt jelentkezési lap hiánytalan kitöltésével és határidőre történő megküldésével történik (határidő: 2024. október 4., beküldési cím: szalay.lilla@csiky.hu, érdeklődés kérdés esetén: Szalay Lilla, 20/416-4727)

 

JELENTKEZÉSI LAP ÉS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A találkozón maximum 14 fellépőt tudunk fogadni. Amennyiben ennél több jelentkezés történik, a jelentkezési lapon bekért anyag alapján kerülnek kiválasztásra a találkozóra beválogatott zenekarok.

 

Az értékelés során alkalmazott szempontok: hangszeres tudás, szöveg, egyediség – egyediségre törekvés, összkép.

A zsűri tagjai elismert zenészek, az Öröm a zene program képviselője, valamint a balatonboglári és a paksi tehetségkutató szervezője. A szakmai zsűri mellett egy 5 fős amatőr zenei zsűri is dolgozik, akik régebb óta működő somogyi zenekarok képviselői. A fellépőket a produkció után közvetlenül röviden értékeli a zsűri, azonban a nap végén lehetőségük van a fellépőknek a zsűrivel történő közvetlen beszélgetésre is.

A találkozó díjai fellépések – meghívás a balatonboglári és a paksi tehetségkutatóra, meghívás valamelyik kaposvári városi rendezvényre (2025-ben), meghívás önálló kiskoncertre a kaposvári K Központba.

A program megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.